PRAZNIČNE GUŽVE NA PUTEVIMA SRBIJE BIĆE PROŠLOST: Ministar Momirović obelodanio rešenje za taj problem! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2021, 13:03

PRAZNIČNE GUŽVE NA PUTEVIMA SRBIJE BIĆE PROŠLOST: Ministar Momirović obelodanio rešenje za taj problem! (VIDEO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović kaže da se sutra očekuju gužve na auto-putu Miloš Veliki, ali i poručio da će se taj problem rešiti kada se završi deonica do Pakrovaća i Požege.

Momirović je, posle obilaska radova na tunelu Munjino brdo kod Lučana, rekao novinarima da svi koji idu za Čačak, Užice i Kraljevo moraju da prođu kroz Preljinu i da to objektivno stvara velike gužve.

-I sutra će biti velike gužve, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer će se svi vraćati sa odmora. To je još jedan razlog što smo došli da dodatno ubrzamo radove. Tek sad vidimo koliko nam je značajan auto-put. Možete da zamislite šta bi bilo da nemamo auto-put, sve bi stajalo - rekao je Momirović.

Zamolio je ljude za strpljenje i apelovao da sutra krenu ili ranije ili kasnije, ili čak i danas. Apelovao je na građane da koriste i voz i naveo da je već rekonstruisana pruga do Valjeva i da saobraćaju nove kompozicije.

-Nije to više nivo ni usluge ni saobraćaja kakav je bio pre sedam ili 10, 20 ili 30 godina. U ovim uslovima se brže stigne, kvalitetnije, ali i jefitnije. Dajemo sve od sebe i za Vaskrs radimo kako bi ubrzali radove. Molim ljude za razumevanje - rekao je Momirović.

Naveo je da gužve izazivaju nelagodnost u vreme odmora i praznika, ali da je to realnost u ovom tenutku.

-Ne možemo da završimo preko noći sve građevinske radove koji nisu ni započeti prethodnih 50 godina. Ovde nije ni eksproprijacija taknuta u prethodnim decenijama. Mi se sad suočavamo sa nekoliko hiljada katastarskih parcela koje moramo da eksproprišemo- rekao je Momirović.

Sve su to, navodi, kompleksni poslovi kojima se pristupa ozbiljno i studiozno. Ministar je poručio da će i ovaj auto-put biti završen brzo i da gužvi više neće biti, a da je on strateški važan ne samo za Čačak, Lučane i Požegu, već i za Užice, Arilje, Ivanjicu i Novi Pazar, kao i za ekonomiju naše zemlje.

-Ovde prolazi najzdraviji deo srpske ekonomije i mi ćemo ga završiti - zaključio je Momirović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Već počele gužve kod Čačka - policija reguliše FOTO

Izvor: B92, 03.Maj.2021

Čačak -- Produženi praznični vikend je pri kraju, a većina onih koji su u petak i subotu prošli kroz naplatnu rampu moraju i da se vrate...Na auto-putu Miloš Veliki trenutno nema većih gužvi i dužih zadržavanja u Preljini, međutim pojačan intenzitet saobraćaja primetan je na obilaznom putu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.