POJAŠNJENJE UREDBE VLADE SRBIJE: Srpski državljani mogu da se vrate u Srbiju bez PCR testa iz zemalja regiona!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2021, 00:53

POJAŠNJENJE UREDBE VLADE SRBIJE: Srpski državljani mogu da se vrate u Srbiju bez PCR testa iz zemalja regiona!

Uredbom Vlade Srbije građani Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Severne Makedonije i Bugarske mogu da uđu u Srbiju bez negativnog PCR testa.

Ova vest je izazvala lavinu zlonamernih kometara na portalima i društvenim mrežama, jer brojni čitaoci iz Srbije nisu razumeli da se ona odnosi i na građane Srbije koji se u našu zemlju vraćaju iz navedenih država.

To je na Tviteru danas pojasnio predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež navevši da naši državljani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogu da se vrate iz pomenutih zemalja u Srbiju bez PCR testa.

On je u svom tvitu priložio skeniran dokoment MInistarstva zdravlja, u kome se navode dopune ove Uredbe.

Pojašnjenja radi Uredba je jasna i odnosi se na UKIDANJE OBAVEZNOG PCR-a ZA SVA LICA PA I NA DRŽAVLJANE SRBIJE koji u Srbiju ulaze iz 🇲🇰🇧🇬🇲🇪🇦🇱🇧🇦 https://t.co/vaBkNk4Xv1 pic.twitter.com/D92zrHS1ta

— Marko Cadez (@cadezmarko) January 14, 2021

Građani Srbije koji ne dolaze iz pomenutih zemalja (BiH, Severna Makedonija, Albanija, Bugarska i Crna Gora), a nemaju negativan PCR test, moraju da provedu obaveznih 10 dana u kućnom karantinu, od dana prelaska granice. Osobama koje dolaze iz SAD, umesto negativnog PCR testa, priznaje se negativan Antigen FIA Rapid test, navodi se na sajtu Ambasade Srbije u Sofiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.