PKS: Ko želi, može svojih 100 evra da uplati u fond za najugroženije

Izvor: B92, 10.Apr.2020, 17:51

PKS: Ko želi, može svojih 100 evra da uplati u fond za najugroženije

Beograd -- Predsednik PKS Marko Čadež rekao je da su od 9. marta do 6. aprila u blokadi 954 privredna subjekta.

"Program od ponedeljka omogućava privrednim subjektima podršku kako bi preživeli ovaj veoma težak period", rekao je Čadež.

On je rekao da je najviše blokiranih preduzetnika, a zatim privrednih društava.

"Za ove ljude od ponedeljka počinje nova nada, oni od ponedeljka mogu da računaju kako da se povrate", rekao je i zamolio sve privredne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << subjekte da dobro razmisle kada povlače menice, kada žele ili ne žele da produže rok za isplatu dugovanja i da budu maksimalno solidarni.

"Kada govorimo o delimičnoj obustavi rada, do danas imamo 1.038 kompanija koje su delimično obustavile rad ili smanjile intenzitet rada, a okvirni broj zaposlenih je 111.928 radnika", rekao je Čadež i dodao da je 5.265 radnika od pre desetak dana vraćeno na posao jer su firme videla da postoji nada da će ih država podržati.

"Kompanije su čak zaposlile 128 novih radnika zbog obima posla", rekao je i dodao da je to rezultat samo najave kakve će mere biti.

Čadež je posebno istakao činjenicu da će Privredna komora Srbije pokrenuti akciju da ljudi koji žele da 100 evra, koji će dobiti kroz program vlade, uplate u poseban fond za najugroženije kojima je taj novac najpotrebniji.

"Taj novac će inače ući u potrošnju, naš ekonomski krug, samo je bitno da dođe što više tamo gde je najpotrebniji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čadež: 100 evra od države mogli bi da uplatite u poseban fond za one kojima je to potrebnije

Izvor: Beta Video, 10.Apr.2020

BEOGRAD - Predsednik privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež je naveo i da PKS razmišlja da pokrene akciju da punoletni gradjani koji to žele svojih 100 evra koje će dobiti kao pomoć države uplate u poseban fond za one kojima je to potrebnije. (CH3)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.