PENZIONERI U SRBIJI DOBIJAJU PARE: Evo koliko novca će moći da podignu do kraja godine!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2019, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PENZIONERI U SRBIJI DOBIJAJU PARE: Evo koliko novca će moći da podignu do kraja godine!

Svi penzioneri u Srbiji će dobiti do kraja godine jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kaže da će penzioneri dobiti i povećanje penzija od decembra ili januara.

- Voleo bih uvek da možemo više da pomognemo najsiromašnije penzionere - rekao je Vučić.

Kazao je da će već od novembarske plate biti uvećane za medicinske radnike i da će medicinski tehničari imati najveće povećenje, najverovatnije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 15 odsto.

- Ove godine od novembra idu veća primanja za ljude u javnom sketoru, za zdravstvene radnike. U Srbiji imamo 57.000 medicinskih tehničara, a zajedno sa oko 1.000 tehničara u socijalnom sektoru, to je oko 58.000 i verujem da ćemo im povećati plate za 15 odsto - rekao je on.

Vučić je naglasio da je to značajano povećanje životnog standarda, s obzirom da je inflacija godišnje do dva odsto.

Kako je rekao, nešto niže povećanje, ali isto veoma značajno, imati i lekari.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.