Izvor: JUGpress.com, 03.Sep.2019, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić najavio povećanje plata za medicinske radnike

LESKOVAC

Od novembra meseca medicinske sestre i tehničari imaće 15% povećanje plata, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u leskovačkoj bolnici.

,,Ja se nadam da će to direktoru (Nebojši)  Dimitrijeviću da znači da nam i naši lekari i medicinske sestre ostaju ovde u bolnici u Leskovcu, a to verujem da ćemo moći u tom iznosu i sledeće godine, što je već značajno povećanje životnog standarda >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i kvaliteta života, rekao je Vučić.

,Ne kažem da je dovoljno, da je idealno, ali onaj ko vam kaže da može za više da povećava plate u realnom iznosu, taj vam ne govori istinu. to malo gder u svetu može da ide na takav način, dodao je on.

„Treba da pokušamo da ljude zadržimo u mestima u kojima su rođeni ako im ponudimo uslove za život kao u velikim gradovima i dramatičnim popravljanjem životnog standard,“ rekao je Vučić

Najavljujući i veće novembarske plate za medicinske radnike Vučić je rekao da u Srbiji ima 57.000 medicinskih tehničara, a zajedno sa oko 1.000 tehničara u socijalnom sektoru, to je oko 58.000 i da će im plate biti veće za 15 odsto.

„To je značajano povećanje životnog standarda, s obzirom da je inflacija godišnje do dva odsto. Nešto niže povećanje, ali isto veoma značajno, će imati i lekari.“

Vučić je obišao ledkovačku bolnicu u kojoj su u toku radovi na rekonstrukciji .

,, Ja mislim da će bolnica mnogo lepše da izgleda i da će pacijenti biti zadovoljniji,, rekao je on .

Vuč je najavio i povećanje penzija do kraja godine.

„Penzionerima će penzija biti uvećana u decembru ili januaru“ rekao je Aleksandar Vučić u Leskovcu i dodao da „ćemo za njih da obezbedimo i jednokratnu isplatu od 5000 dinara koja ide za sve penzionere, bez obzira na to kolika im je penzija. Drugačije ne možemo, Ustavni sud bi sve srušio. Ja bih više voleo da pomognemo siromašnima, nego mom ocu i majci kojima ta pomoć nije potrebna. Ali, na žalost „ubijali“ su me napadima i predstavkama Ustavnom sudu da sam time kršio ravnopravnost građana i ostala čuda, a ja sam samo hteo sirotinji da pomognem. Ali, mislim da je to dobra vest za ljude u čitavom Jablaničkom okrugu.“

On je, na novinarsko pitanje da li misli da je normalno da on i ministri u Vladi Srbije idu u Medvedju da rade kampanjhu na lokalnim izborima za predsednika opštine koji je na toj poziciji bio četiri godine, imao sve resurse na raspolaganju I nije uspeo da ubedi ljjude da treba da glasaju za njega Vučić je rekao da će on da govori” samo o tome šta smo uradili za taj kraj”. On je rekao I da se predsednici opštine zaborave kada sednu u tu fotelju I da misle da su “bogovi” I da ne razgovraju sa svojim gradjanima.

Gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću je zamerio da mu se ne javlja na telefon kada ga zove.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.