Ovo je apsolutni hit u Srbiji - 90 odsto više dolazaka

Izvor: B92, 31.Avg.2018, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je apsolutni hit u Srbiji - 90 odsto više dolazaka

Beograd -- Ova godina će bez sumnje biti najbolja turistička godina u Srbiji, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunkacija Rasim Ljajić.

On očekuje da će devizni priliv od turizma u 2018. biti oko 1,35 milijardi evra.

Ljajić je novinarima na manifestaciji "Fiš fest" rekao da su prvih šest meseci 2018. bili odlični, da je za 11 odsto veći broj gostiju u odnosu na isti period prošle godine, za 13 odsto veći broj noćenja i čak 13 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veći devizni priliv, koji je u prvoj polovini godine iznosio 528 miliona evra.

"Sve ovo ukazuje da ćemo se približiti ostvarenju ciljeva koje smo zacrtali ppčetkom godine, a to je 3,5 miliona gostiju, od toga blizu 1,7 miliona stranaca, devizni priliv oko 1,35 milijardu evra i više od 9,5 miliona noćenja", rekao je Ljajić i naveo da se uskoro očekuju podaci za jul.

Na pitanje novinara da li se ove godine neka destinacija izdvojila kao hit kada je reč o domaćem turizmu, Ljajić kaže da je bez sumnje Sokobanja zabeležila rekordan rast broja i gostiju i noćenja, odnosno 90 odsto veći broj dolazaka i noćenja nego što je to bilo u prethodnom periodu.

"Raduje nas da, pored ovih pet ključnih destinacija koje privlače preko 75 odsto gostiju - Beograd, Novi Sad, Vrnjačka banja, Zlatibor i Kopaonik, sve više dobijamo i nove turističke destinacije koje će se vrlo brzo priključiti ovoj slavnoj petorci. Sokobanja se tome približava", kaže Ljajić.

Ako, kaže, bude ispunjeno planirano, Donje Podunavlje vidi kao budući turistički hit.

Ove godine, dodaje, biće završena i Ramska tvrđava, na obali Dunava, između Kostolca i Velikog Gradišta, a najvećim delom biće završena i Golubačka tvrdjava.

"To će biti jedan dodatni sadržaj koji će, sasvim sigirno, biti interesantan, posebno za strane goste i turiste", naveo je Ljajić.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.