Otkrivene nove rezerve gasa u Iranu koje mogu donijeti 40 milijardi dolara

Izvor: Capital.ba, 17.Okt.2019, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivene nove rezerve gasa u Iranu koje mogu donijeti 40 milijardi dolara

IRAN, Rezerve prirodnog gasa otkrivene su u polju pod imenom Eram u Iranu, u blizini persijskog zaliva. Iran je u nedjelju, 13. oktobra, objavio otkriće rezervi prirodnog gasa sa kapacitetom da stvori skoro 400 miliona barela gasnog kondenzata, što bi donijelo i do 40 milijardi dolara. Procjenjuje se da se u Eramu nalazi oko 19 triliona kubika gasa, prenosi Energetski portal. Zamjenik generalnog direktora Nacionalne iranske naftne kompanije (NIOC) Reza Dehghan rekao je da korišćenjem tehnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << geofizičkog istraživanja i bušenja postoji šansa da se pronađu neotkrivene rezerve nafte i gasa, što bi doprinijelo bogatstvu Irana. Nedavno su brojne sankcije Amerike, koje su zemlju ekonomski iscrpile, pokušavale da ograniče iranski nuklearni kapacitet, ali ističu da ih to neće zaustaviti u progresu na polju energetskog razvoja. Reza Dehghan je podsjetio da se sa 159 milijardi barela obnovljivog ugljovodonika, Iran nalazi na 4. mjestu po veličini pronađenih rezervi nafte na svijetu. Jelena Cvetić/Energetskiportal.rs Чланак Otkrivene nove rezerve gasa u Iranu koje mogu donijeti 40 milijardi dolara се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Otkrivene rezerve gasa u Iranu: Moguća zarada 40 MILIJARDI DOLARA

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2019

U Eramu se nalizi oko 19 triliona kubika gasa..Rezerve prirodnog gasa otkrivene su u polju pod imenom Eram u Iranu, u blizini persijskog zaliva...Iran je u nedelju, 13. oktobra, objavio otkriće rezervi prirodnog gasa sa kapacitetom da stvori skoro 400 miliona barela gasnog kondenzata, što bi donelo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.