Otkrivene nove rezerve gasa u Iranu koje mogu doneti 40 milijardi dolara

Izvor: B92, 16.Okt.2019, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivene nove rezerve gasa u Iranu koje mogu doneti 40 milijardi dolara

Iran -- Rezerve prirodnog gasa otkrivene su u polju pod imenom Eram u Iranu, u blizini persijskog zaliva.

Iran je u nedelju, 13. oktobra, objavio otkriće rezervi prirodnog gasa. sa kapacitetom da stvori skoro 400 miliona barela gasnog kondenzata, što bi donelo i do 40 milijardi dolara.

Procenjuje se da se u Eramu nalazi oko 19 triliona kubika gasa, prenosi Energetski portal.

Zamenik generalnog direktora Nacionalne iranske naftne kompanije (NIOC) Reza Dehghan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je da korišćenjem tehnika geofizičkog istraživanja i bušenja postoji šansa da se pronađu neotkrivene rezerve nafte i gasa, što bi doprinelo bogatstvu Irana.

Nedavno su brojne sankcije Amerike, koje su zemlju ekonomski iscrpele, pokušavale da ograniče iranski nuklearni kapacitet, ali ističu da ih to neće zaustaviti u progresu na polju energetskog razvoja.

Reza Dehghan je podsetio da se sa 159 milijardi barela obnovljivog ugljovodonika, Iran nalazi na 4. mestu po veličini pronađenih rezervi nafte na svetu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nove rezerve gasa Iranu koje mogu donijeti 40 milijardi $

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Okt.2019

Rezerve prirodnog gasa otkrivene su u polju pod imenom Eram u Iranu, u blizini persijskog zaliva.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.