Orlić ispunjene želje opozicije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2022, 10:16

Orlić ispunjene želje opozicije

Kandidat za predsednika Skupštine Srbije Vladimir Orlić rekao je danas, uoči konstitutivne sednice Parlamenta, da je za dijalog uvek potrebna volja dve strane i ocenio da su sve želje svim parlamentarnim strankama ispunjene, pa će potpredsednike imati i oni koji su to želeli, ali nisu mislili da je realno.

On je za Radioteleviziju Srbije izjavio da će u novom sazivu Skupštine Srbije biti sedam potpredsednika, upravo zato da bi i "oni" dobili priliku.

"Dobiće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pet odbora, kao nikada niko, dobili su i tretman i priliku i više nego fer odnos, to je suštinsko opredeljenje sa naše strane", naglasio je Orlić.

On se pozvao i na najave da će u Skupštini biti 15 poslaničkih grupa, ali je napomenuo da niko ne može da kaže da li će tako stvarno i biti.

"Ukupno gledano, imamo veliki broj različitih poslaničkih grupa, tako da će biti prostora da se sve politike pokažu", istakao je Orlić.

On je najavio da Skupštinu čeka veliki posao i poručio da ne treba trošiti vreme naroda na zadovoljavanje ličnih agendi i hirova.

Prema rečima Orlića, sastav nove Vlade Srbije biće poznat znatno brže nego što krajnji rok od tri meseca predviđa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.