Onlajn-zelenaša sve više

Izvor: Večernje novosti, 04.Jul.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Onlajn-zelenaša sve više

"BRZE keš-pozajmice", "Ne ispunjavate uslove za kredit, dođite kod nas", "Tu smo za vaše finansijske probleme", poruke su letaka koje građani nalaze u svojim poštanskim sandučićima, a ovakve reklame "sevaju" i na internetu i banerima. Niko sem banaka ne sme se baviti pozajmljivanjem novca, pa ipak, firme koje "kreditiraju" pojedince, u Srbiji niču kao pečurke. Njihova zarada nije mala - iznosi između 10 do 20 odsto. Tako za godinu dana kredit može da naraste i do 240 odsto, kolika je godišnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kamata. Moderni "zelenaši" nisu kao bankari koji detaljno proveravaju svoje klijente. Najvažniji dokument za ove zajmodavce je ugovor o stalnom zaposlenju. Pozvali smo jednu od tih "agencija", koja svoje usluge reklamira banerima, flajerima i oglasima. - Mesečno primanje je, u stvari, garant da će naš klijent vratiti dug - rekli su nam u firmi koja se preporučuje kao spas za one koji su zapali u finansijske probleme. - Pare možete da dobijete u toku dana i to na ruke, a najkasnije sutradan. Bitno je samo da dođete kod nas u firmu. Sve ćemo se dogovoriti. U nekim "agencijama" kamata od svega 1,5 odsto zvuči i više nego priimamljivo. Međutim, zamka se krije u proviziji koja iznosi čak 18 odsto od iznosa pozajmljenog novca. Građanin, tako, plaća mesečnu "naknadu" za uzete pare od 19,5 odsto. Tako, ukoliko neko pozajmi 1.000 evra, mesečna kamata će mu uzeti do 200 evra, a svakog sledećeg meseca dugovanja, dug se povećava za kamatu i proviziju. GARANCIJA Kod većih iznosa koji prelaze nekoliko hiljada evra potrebne su i veće garancije - vlasnički list stana, automobil, porodični nakit... Važno je da imovina kojom se osigurava vraćanje duga vredi barem duplo više od pozajmice.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Onlajn zelenaša sve više

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jul.2015

BEOGRAD - "Brze keš-pozajmice", "Ne ispunjavate uslove za kredit, dođite kod nas", "Tu smo za vaše finansijske probleme", poruke su letaka koje građani nalaze u svojim poštanskim sandučićima, a ovakve reklame "sijevaju" i na internetu i banerima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.