Moderni zelenaši niču kao pečurke

Izvor: Mondo, 04.Jul.2015, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Moderni" zelenaši niču kao pečurke

"Brze keš pozajmice", "Ne ispunjavate uslove za kredit, dođite kod nas", "Tu smo za vaše finasijske probleme"...poruke su letaka koje građani nalaze u svojim poštanskim sandučićima. Reklama ima i na pojedinim zgradama, internetu.

Foto: Istock/Getty images

Iako niko sem banaka ne sme da se bavi pozajmljivanjem novca, firme koje kreditiraju pojedince, u Srbiji niču kao pečurke.

Njihova zarada nije mala – iznosi izmeđi 10 i 20 odsto. Tako za godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dana kredit može da naraste i do 240 odsto, kolika je godišnja kamata.

 Moderni ”zelenaši” nisu kao bankari koji detaljno proveravaju svoje klijente. Najvažniji dokument za ove zajmodavce je dokument o stalnom zaposlenju.

U jednoj od tih agencija su za “Večernje novosti” rekli su da je mesečno primanje garant da će klijent vratiti dug.

Novac može da se dobije u toku dana na ruke, a najkasnije sutradan. Bitno je samo da dođete kod nas u firmu i sve ćemo se dogovoriti”, kažu u agenciji.

 U nekim "agencijama" kamata od svega 1,5 odsto zvuči I više nego primamljivo, međutim, zamka se krije u proviziji koja iznosi čak 18 odsto od iznosa pozajmljenog novca.

Građanin, tako plaća mesečnu naknadu za uzete pare od 19,5 odsto. Ukoliko neko pozajmi 1.000 evra , mesečna kamata će mu biti 200 evra, a svakog sledećeg meseca dugovanja, dug se povećava za kamatu i proviziju.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Onlajn-zelenaša sve više

Izvor: Večernje novosti, 04.Jul.2015

"BRZE keš-pozajmice", "Ne ispunjavate uslove za kredit, dođite kod nas", "Tu smo za vaše finansijske probleme", poruke su letaka koje građani nalaze u svojim poštanskim sandučićima, a ovakve reklame "sevaju" i na internetu i banerima. Niko sem banaka ne sme se baviti pozajmljivanjem novca, pa...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.