Izvor: Beta, 19.Apr.2011, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 65 odsto zemljišta organskog kvaliteta

BEOGRAD, 19. februara 2011. (Beta) - Organska proizvodnja je velika šansa za Srbiju, jer je oko 65 odsto zemljišta organskog kvaliteta, zaključeno je u utorak u Privrednoj komori Beograda.

Predsednik Zadružnog saveza Beograda Velimir Radojević kazao je na skupu "Organska proizvodnja - budućnost poljoprivrede Srbije", da se trenutno, prema ne zvaničnim podacima, organska proizvodnja u Srbiji odvija svega na oko 3.000 hektara, dok ukupno obradivih površina ima 4,1 miliona hektara.

Prema njegovim rečima, Nacionalni savet za organsku proizvodnju Srbije obavezao se da se do 2014. godine organska proizvodnja u zemlji odvija na 40.000 hektara, a krajnji cilj je da je bude na više od 600.000 hektara.

Radojević je naglasio da je glavni razlog trenutno male organska proizvodnje u Srbiji: visoka cena sertifikacije organskih proizvoda, neuredjeno tržište repromaterijala naročito semenske robe i sredstava zaštite, kao i nedovoljna finansijska pomoć proizvodjačima i nedovoljno sazrela svest potrošača.

(Karaj)

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPS potpisao ugovor sa Simensom

Izvor: TvojPortal.com, 19.Apr.2011

BEOGRAD, 19. aprila 2011. (Beta) - Elektroprivreda Srbije i kompanija "Simens" potpisali su u utorak ugovor za modernizaciju nadzornog i kontrolnog sistema u Termoelektrani "Nikola Tesla B" u Obrenovcu u vrednosti 9,3 miliona švajcarskih franaka.. . . Generalni direktor EPS-a Dragomir Marković je...

Nastavak na TvojPortal.com...

Oko 65 odsto zemljišta organskog kvaliteta

Izvor: NaDlanu.com, 19.Apr.2011

BEOGRAD, 19. februara 2011. (Beta) - Organska proizvodnja je velika šansa za Srbiju, jer je oko 65 odsto zemljišta organskog kvaliteta, zaključeno je u utorak u Privrednoj komori Beograda. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Oko 65 odsto zemljišta organskog kvaliteta

Izvor: TvojPortal.com, 20.Apr.2011, 11:45

BEOGRAD, 19. februara 2011. (Beta) - Organska proizvodnja je velika šansa za Srbiju, jer je oko 65 odsto zemljišta organskog kvaliteta, zaključeno je u utorak u Privrednoj komori Beograda.. . . Predsednik Zadružnog saveza Beograda Velimir Radojević kazao je na skupu "Organska proizvodnja - budućnost...

Nastavak na TvojPortal.com...

Dobit "zelenog pula" 3,3 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2011

PANČEVO -..Ministar ekonomije Nebojša Ćirić održao je danas sastanak sa "zelenim pulom" 15 preduzeća iz oblasti poljoprivrede i najavio da se u 2011 očekuje zajednička dobit tih preduzeća od oko 3,3 miliona evra, u odnosu na gubitak iz prošle godine od 2,3 miliona evra..."Zeleni pul" čine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.