EPS potpisao ugovor sa Simensom

Izvor: TvojPortal.com, 19.Apr.2011, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS potpisao ugovor sa Simensom

BEOGRAD, 19. aprila 2011. (Beta) - Elektroprivreda Srbije i kompanija "Simens" potpisali su u utorak ugovor za modernizaciju nadzornog i kontrolnog sistema u Termoelektrani "Nikola Tesla B" u Obrenovcu u vrednosti 9,3 miliona švajcarskih franaka.


Generalni direktor EPS-a Dragomir Marković je kazao da je to prvi deo ugovora ukupne vrednosti 28,6 miliona švajcarskih franaka, od kojih će 10,5 miliona donirti >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << švajcarska vlada.
"Projektom je predvidjeno povećanje efikasnosti u radu TENT-a B i zaštita životne sredine", istakao je Marković i dodao da će taj projekat biti realizovan do 2013. godine.
Potpredsednik sektora za energiju "Simensa" u Švajcarskoj Reto Nauli kazao je da postoje ekonomski i ekološki razlozi za modernizaciju sistema TENTA B, čija je oprema zasterela.
Ostatak vesti pročitajte na linku


SrbijaEPSpotpisan ugovorsimens

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.