Ogroman skok naplate poreza u avgustu - 22 odsto

Izvor: Mondo, 02.Sep.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ogroman skok naplate poreza u avgustu - 22 odsto

Poreska uprava Srbije saopštila je danas da je u avgustu 2015. ukupno naplatila 60,5 milijardi dinara poreza, što je nepunih pet milijardi dinara više od planiranog iznosa.

Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock

Kako se ističe, Poreska upravae je proteklog meseca ostvarila najveću naplatu poreza od početka 2015. godine.

"Ukupan indeks naplate u avgustu iznosi 108,7, i nastao je kao rezultat naplate koja je poboljšana i u naplati poreza >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na dohodak, ; poreza na dodatu vrednost kao i naplati akciza. Jedino je porez na dobit preduzeća realizovan je na približno planiranom nivou, dok su svi ostali segmenti značajno viši", precizira Poreska uprava.

U saopštenju se ističe da je ukupna naplata poreza u avgustu 2015. godine u odnosu na isti mesec pre godinu dana viša za 11,1 milijardu dinara, odnosno 22 odsto.

Direktorka Poreske uprave Srbije Dragana Marković je izjavila da takav porast naplate vidi i kao interni rezultat rada zaposlenih, ali i kao rast poverenja poreskih obveznika u Poresku upravu kao instituciju.

"Nastavićemo sa aktivnostima ujednačavanja poreskog tretmana prema svim obveznicima jer smatram da je to pravi put za sticanje poverenja svih obveznika i dalji rast ukupne naplate. Takođe, nastavićemo sa intenzivnim aktivnostima na naplati poreza ali i pooštravanju fiskalne discipline i u budućem periodu", istakla je Markovićeva.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.