Rekordna naplata poreza u avgustu

Izvor: Akter, 02.Sep.2015, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordna naplata poreza u avgustu

Poreska uprava Srbije saopštila je danas da je u avgustu 2015. ukupno naplatila 60,5 milijardi dinara poreza, što je nepunih pet milijardi dinara više od planiranog iznosa

Kako se ističe, Poreska upravae je proteklog meseca ostvarila najveću naplatu poreza od početka 2015. godine.

"Ukupan indeks naplate u avgustu iznosi 108,7, i nastao je kao rezultat naplate koja je poboljšana i u naplati poreza na dohodak,  poreza na dodatu vrednost kao i naplati akciza. Jedino >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je porez na dobit preduzeća realizovan je na približno planiranom nivou, dok su svi ostali segmenti značajno viši", precizira Poreska uprava.

U saopštenju se ističe da je ukupna naplata poreza u avgustu 2015. godine u odnosu na isti mesec pre godinu dana viša za 11,1 milijardu dinara, odnosno 22 odsto.

Direktorka Poreske uprave Srbije Dragana Marković je izjavila da takav porast naplate vidi i kao interni rezultat rada zaposlenih, ali i kao rast poverenja poreskih obveznika u Poresku upravu kao instituciju.

"Nastavićemo sa aktivnostima ujednačavanja poreskog tretmana prema svim obveznicima jer smatram da je to pravi put za sticanje poverenja svih obveznika i dalji rast ukupne naplate. Takođe, nastavićemo sa intenzivnim aktivnostima na naplati poreza ali i pooštravanju fiskalne discipline i u budućem periodu", istakla je Markovićeva.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rekordna naplata poreza u avgustu 2015. godine

Izvor: Blic, 02.Sep.2015

Poreska uprava Srbije je tokom avgusta ostvarila najveću naplatu poreza od početka 2015. godine, naplaćeno je 60,517 milijardi dinara, odnosno skoro pet milijardi više od planiranog iznosa...Kako je saopšteno danas iz Poreske uprave, ukupan indeks naplate u avgustu iznosi 108,7, i nastao je kao...

Nastavak na Blic...

Rekordna naplata poreza u avgustu

Izvor: Studio B, 02.Sep.2015

Poreska uprava Srbije saopštila je da je u avgustu 2015. ukupno naplatila 60,5 milijardi dinara poreza, što je nepunih pet milijardi dinara više od planiranog iznosa...Kako se ističe u saopštenju Poreske uprave, proteklog meseca je ostvarena najveća naplata poreza od početka 2015. godine, prenosi...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.