Odbeglo mladunče lava nije pronađeno, potraga na području budvanske opštine se nastavlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2022, 10:57

Odbeglo mladunče lava nije pronađeno, potraga na području budvanske opštine se nastavlja

Mladunče lava, koje od nedavno slobodno šeta negde na području budvanske opštine, ipak, nije pronađeno, a u potragu će se od danas, kao pomoć policiji i građanima, ukljuciti i Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore.

Darko Saveljić iz ove agencije kaže da su odlučili da pomognu i policiji i ekološkoj inspekciji u pronalasku mladunčeta lava tako što će organizovati svoje volontere i dronove.

"Taj lav je danas mladunče, ali oni rastu brzo i za dva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tri meseca će početi da jede pse, mačke, ljude i situacija je prilično ozbiljna", rekao je Saveljić gostujući u emisiji Boje jutra TV Vijesti.

Istakao je da Crna Gora poslednjih godina intenzivno ima "užasnih problema" sa krijumčarenjem egzotičnih životinja i da se to iz dana u dan vidi zahvaljujući socijalnim mrežama.

Prema njegovim rečima, Agencija je došla do saznanja da se u zaleđu Budve nalazi mladunče lava, a da je upravo Agencija ta koja izdaje dozvole za uvoz i izvoz, i dozvole za držanje.

"Mi smo pogledali našu dokumentaciju, takva životinja nije prijavljivana Agenciji da je prelazila granice Crne Gore", naveo je Saveljić.

Saveljić kaže da je i Opština Budva pokrenula i građanstvo da svako pogleda svoje dvorište, tu su i vatrogasci, biće i Služba zaštite i spašavanja.

Podgorički mediji ranije su preneli da je jedno mladunče lava pobeglo od svog vlasnika koji je stranac, a odmah potom i da je lavić pronađen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbegli lav još nije pronađen u Budvi, nadležni poručuju da je situacija ozbiljna

Izvor: RTS, 09.Feb.2022

Mladunče lava, koje odnedavno slobodno šeta na području budvanske opštine, ipak, nije pronađeno, a u potragu će se od danas, kao pomoć policiji i građanima, uključiti i Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore. . Darko Saveljić iz Agencije za zaštitu životne...

Nastavak na RTS...

Crnogorci na nogama zbog odbeglog lavića od 60 kg

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2022

U potragu za odbeglim mladunčeta lava u okolini Budve uključeno je oko 60 osoba među kojima su volonteri, pripadnici Centra za zaštitu i proučavanje ptica, policija, vatrogasci i lovci...Građanski i ekološki aktivista Aleksandar Dragićević, koji učestvuje u potrazi, lav je primećen pre nekoliko...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.