Od najgore ka najuspešnijoj - ovo je najjača valuta u Aziji

Izvor: B92, 22.Mar.2019, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od najgore ka najuspešnijoj - ovo je najjača valuta u Aziji

Trebalo je samo pet nedelja da se indijska nacionalna valuta okrene od najgorih ka najuspešnijoj valuti u Aziji.

Rupija je skočila na tržištima u nastajanju, podstaknuta oslabljenim američkim dolarom i rastom stranih priliva na tržištu akcija.

Od početka februara, rupija je otišla sa nivoa iznad 71 u odnosu na dolar, na oko 69,1 u sredu, i to je njena najjača vrednost od prošlog avgusta.

Stručnjaci kažu da su optimizam u izgledima premijera Narendre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Modija da osigura drugi mandat na predstojećim izborima u zemlji (koji će se održati u aprilu i maju) i nedavna erupcija u napetosti između Indije i Pakistana dva glavna razloga za jačanj rupije.

"Rupija će verovatno napredovati i dalje ako Modi osvoji drugi mandat", izjavio je za Blumberg Gao Qi, valutni strateg Scotiabank u Singapuru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.