Otvoren Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2022, 06:23

Otvoren Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić svečano je otvorila 64. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, u Beogradu, koji će trajati do 27. maja, pod sloganom "Inovacije pred vašim očima".

"Tehnologija i inovacije predstavljaju poluge za prevazilaženje svake krize i napredak celokupnog čovečanstva. U vremenu kada se suočavamo sa globalnim krizama, nova tehnološka rešenja potrebnija su nam nego ikad", poručila je ministarka Matić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Ona je naglasila da je digitalizacija jedan od osnovnih prioriteta Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i da shodno tome sprovodi projekat izgradnje širokopojasne mreže u ruralnim područjima koji će omogućiti uvođenje savremenih digitalnih servisa, kao i projekat "Povezane škole" za potpunu digitalizaciju obrazovnog sistema zarad podizanja digitalne pismenosti i postizanja konkurentnosti mladih generacija u digitalnom dobu.

Ministarka je podsetila i da je prošle godine usvojena Strategija razvoja informacionog društva i informacione bezbednosti u cilju unapređenja digitalnih znanja i veština građana, digitalizacije usluga i poslovanja u javnom i privatnom sektoru, i unapređenja informacione bezbednosti.

Tokom četiri sajamska dana, u pet hala i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, učestvuje više od 500 direktnih i indirektnih izlagača, proizvodnih i projektantskih kompanija, naučno-istraživačkih i obrazovnih institucija, i pojedinaca koji će predstaviti svoje tehnološke inovacije, iz tridesetak zemalja sveta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"INOVACIJE PRED VAŠIM OČIMA" Otvara se sajam trgovine, turizma i telekomunikacija: Za četiri dana 500 atraktivnih izlagača

Izvor: Blic, 24.Maj.2022

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić danas će u Beogradu otvoriti 64. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, pod sloganom "Inovacije pred vašim očima".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.