Od Francuske kupujemo mistral, radare i elektronske sisteme

Izvor: B92, 13.Jul.2019, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Francuske kupujemo "mistral", radare i elektronske sisteme

Beograd -- Tokom posete predsednika Emanuela Makrona, Srbija i Francuska potpisaće 20 sporazuma, od kojih je pet iz oblasti naoružanja i vojne opreme.

Pomoćnik ministra odbrane u Sektoru za materijalne resurse, Nenad Miloradović, rekao je na RTS da Srbija i Francuska imaju potpisan sporazum o strateškom partnerstvu i da već sarađuju.

Podseća da su nabavljeni "Erbasovi" helikopteri. Pre dve godine od francuskih proizvođača nabavljeno je više stotina optoelektronskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uredaja, a Miloradović ističe da se saradnja odnosi na proizvode najvišeg tehnološkog nivoa.

Miloradović je rekao da će biti potpisana tri memoranduma o razumevanju i da se oni odnose na radarske i elektronske sisteme, ali i na saradnju u oblasti proizvodnje i održavanje tih sistema u Srbiji.

Kada je reč o nabavci novih sistema naoružanja, Miloradović navodi da je konkretno reč o PVO sistemu "mistral" za koji kaže da je jedan od najboljih u svetu.

Planirano je da se taj sistem integriše u sistem PASARS čime će se sposobnost Vojske Srbije značajno podici.

Miloradović naglašava da su u pitanju najsavremenije tehnologije i da je strateški cilj da se njima opremi Vojska Srbije i da se, što je moguće više, podignu njene sposobnosti da odgovori na savremene pretnje. Kaže i da uz to ide osposobljavanje domaće industrije da učestvuje u tehnološkoj utakmici u svetu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POSETA MAKRONA Srbija i Francuska potpisaće 20 SPORAZUMA, pet u oblasti naoružanja

Izvor: Blic, 13.Jul.2019

Francuski predsednik Emanuel Makron u ponedeljak stiže u posetu Beogradu, a tokom njegovog boravka Srbija i Francuska potpisaće 20 sporazuma, od kojih je pet iz oblasti naoružanja i vojne opreme.

Nastavak na Blic...

Ministarstvo: Vojni sporazumi s Francuskom, u planu i PVO sistem mistral

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jul.2019

Tokom dvodnevne posete francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji, koja počinje u ponedeljak, potpisaće se i pet sporazuma iz oblasti naoružanja i vojne opreme, saopštio je danas pomoćnik ministra odbrane u Sektoru za materijalne resurse Nenad Miloradović...On je naveo da Srbija i Francuska...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.