Ovo su sporazumi koji će biti potpisani tokom Makronove posete: Pet ih je iz oblasti naoružanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2019, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su sporazumi koji će biti potpisani tokom Makronove posete: Pet ih je iz oblasti naoružanja

Pomoćnik ministra odbrane u Sektoru za materijalne resurse, Nenad Miloradović, rekao je na RTS da Srbija i Francuska imaju potpisan sporazum o strateškom partnerstvu i da već sarađuju

Francuski predsednik Emanuel Makron u ponedeljak stiže u posetu Beogradu, a tokom njegovog boravka Srbija i Francuska potpisaće 20 sporazuma, od kojih je pet iz oblasti naoružanja i vojne opreme.

.

Podsetio je da su nabavljeni "Erbasovi" helikopteri, pre dve godine od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << francuskih proizvođača nabavljeno je i više stotina optoelektronskih uređaja.

- Biće potpisana tri memoranduma o razumevanju i oni se odnose na radarske i elektronske sisteme, ali i na saradnju u oblasti proizvodnje i održavanje tih sistema u Srbiji. Kada je reč o nabavci novih sistema naoružanja, konkretno je reč o PVO sistemu "mistral", koji je jedan od najboljih u svetu - izjavio je on.

Planirano je da se taj sistem integriše u sistem PASARS čime će se sposobnost Vojske Srbije značajno podici. Miloradović naglašava da su u pitanju najsavremenije tehnologije i da je strateški cilj da se njima opremi Vojska Srbije i da se, što je moguće više, podignu njene sposobnosti da odgovori na savremene pretnje.

- To je pravi put da se očuva mir i stabilnost u regionu - rekao je pomoćnik ministra odbrane u Sektoru za materijalne resurse.

Kaže i da uz to ide osposobljavanje domaće industrije da učestvuje u tehnološkoj utakmici u svetu. Srbija i Francuska zajedno učestvuju i u mirovnim misijama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.