Od 15. oktobra prijave za subvencije za fiskalizaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2021, 13:40

Od 15. oktobra prijave za subvencije za fiskalizaciju

Poreski obveznici će od 15. oktobra preko sajta Poreske uprave moći da se prijavljuju za državne subvencije za prelazak na novi model fiskalizacije, rekao je danas ministar finansija Siniša Mali prilikom prezentacije novog modela fiskalizacije privrednicima u Privrednoj komori Srbije.

"Zainteresovani privrednici moći će da se prijavljuju do kraja januara sledeće godine, posle čega ćemo direktno svakom obvezniku pokriti troškove nabavke fiskalnog uređaja ili drugog troška >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji podrazumeva prelazak na novu fiskalizaciju", rekao je Mali.

On je naveo da će obveznicima biti uplaćivano po 100 evra po svakom prodajnom mestu i po svakom prodajnom uređaju, a za privrednike koji nisu u sistemu PDV-a iznos će biti uvećan za 20 odsto.

Ministar je ponovio da će zakonskim izmenama biti predloženo da prelazni rok za primenu novog modela fiskalizacije bude od 1. novembra ove godine do 30. aprila sledeće godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prijave od 15. oktobra

Izvor: B92, 13.Sep.2021

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali predstavio je danas privrednicima u Privredoj komori Srbije (PKS) novi model fiskalizacije u Srbiji...Na njega fiskalni obveznici treba da pređu u periodu od 1. novembra 2021. do 30. aprila 2022. godine...Siniša Mali je tom prilikom rekao i da...

Nastavak na B92...

Privrednici će od 15. oktobra moći da se prijave za subvencije za fiskalizaciju

Izvor: Radio 021, 13.Sep.2021

Poreski obveznici će od 15. oktobra preko sajta Poreske uprave moći da se prijavljuju za državne subvencije za prelazak na novi model fiskalizacije.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.