Privrednici će od 15. oktobra moći da se prijave za subvencije za fiskalizaciju

Poreski obveznici će od 15. oktobra preko sajta Poreske uprave moći da se prijavljuju za državne subvencije za prelazak na novi model fiskalizacije.
Privrednici će od 15. oktobra moći da se prijave za subvencije za fiskalizaciju
Foto: 021.rs
To je danas najavio ministar finansija Siniša Mali prilikom prezentacije novog modela fiskalizacije privrednicima u Privrednoj komori Srbije.
 
"Zainteresovani privrednici moći će da se prijavljuju do kraja januara sledeće godine, posle čega ćemo direktno svakom obvezniku pokriti troškove nabavke fiskalnog uređaja ili drugog troška koji podrazumeva prelazak na novu fiskalizaciju", rekao je Mali.
 
On je naveo da će obveznicima biti uplaćivano po 100 evra po svakom prodajnom mestu i po svakom prodajnom uređaju, a za privrednike koji nisu u sistemu PDV-a iznos će biti uvećan za 20 odsto.
 
Ministar je ponovio da će zakonskim izmenama biti predloženo da prelazni rok za primenu novog modela fiskalizacije bude od 1. novembra ove godine do 30. aprila sledeće godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.