Obustavljeni i krediti za unapređenje energetske efikasnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2012, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljeni i krediti za unapređenje energetske efikasnosti

NOVI SAD -

Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja je, pored subvencionisanih stambenih kredita, obustavilo i kredite za unapređenje energetske efikasnosti privatnih objekata, jer je za svega dve nedelje potrošeno 300 miliona dinara izdvojenih za tu namenu. Kako je saopšteno iz Ministarstva, građanima je odobreno više od tri hiljade kredita, najčešće za spoljnu izolaciju i zamenu spoljne stolarije.

Milijardu dinara bilo je opredeljeno za unapređenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << energetske efikasnosti javnih objekata, a uspešno su realizovana 92 projekta. Najviše su zastupljene obrazovne (51 projekat), zatim predškolske (9 projekata) i zdravstvene ustanove (9 projekata), a zatim slede sedam objekata kulture, jedna sportska hala i jedan objekat socijalne zaštite.

U Ministarstvu navode da su dodatna sredstva za program unapređenja energetske efikasnosti obezbeđena preko Fonda za zaštitu životne sredine, a da će njihovo korišćenje biti moguće nakon formiranja nove vlade. Dodatna sredstva biće obezbeđena i za program subvencionisanja stambenih kredita.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.