OTVARANJE ROBNE KUĆE IKEA Vučić na sastanku sa direktorima pre otvaranja

Izvor: Blic, 10.Avg.2017, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTVARANJE ROBNE KUĆE IKEA Vučić na sastanku sa direktorima pre otvaranja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros sa direktorima Ikee, koja danas zvanično otvara svoju prvu filijalu u Srbiji. Vučić, ali i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, pre ulaska su se kratko zadržali u neformalnom razgovoru sa direktorima Ikee, nakon čega su ušli u zgradu gde su, pre formalnog otvaranja, održali sastanak.

Osim Vučića, na otvaranje prve Ikeine prodavnice nameštaja u Srbiji posle 25 godina, stigli su i ministri spoljnih poslova i turizma >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ivica Dačić i Rasim Ljajić. U njihovom društvu je i generalni sekretar Predsedništva Srbije Nikola Selaković.

Osim ministara, tu je i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ali i gradski čelnici - gradski menadžer Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i gradski urbanista Milutin Folić.

Nakom sastanka, generalni direktor Ikee za jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbeke obratio se gostima rekavši da mu je zadovoljstvo što je Ikea otvorena danas, 16 meseci nakon postavljanja kamena temeljca.

Ikea Srbija je deo Ikea grupe, rekao je on i predstavio istoriju nastanka Ikee.

- U Srbiju nećemo doneti samo sjajne cene već želimo da doprinesemo boljem standardu srpskog društva - kazao je i dodao da je i predsednik Vučić inspirisan njihovim idejama na šta je posebno ponosan.

Ima još mnogo posla koji tek predstoji, ali danas je dan za slavlje, poručio je on i na srpskom jeziku se zahvalio okupljenima.

Dolazak gradjanstva se u Ikeu očekuje u 10 sati.

Robna kuća Ikea "Beograd Istok", kod Bubanj Potoka, biće danas svečano otvorena u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopšteno je iz te kompanije.

Ovo je prva robna kuća kompanije Ikea na tržištu Srbije i 400. na svetu, a Srbija je postala 49. zemlja u kojoj švedska kompanija ima poslovne operacije i jedino novo tržište u 2017. godini.

O značaju operativnog rada prve robne kuće u Srbiji i 400. radnje unutar sistema kompanije Ikea, dolasku na srpsko tržište i značaju za društvo i ekonomiju govoriće generalni direktor kompanije Ikea za Jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbeke i predsednik Vučić, saopštila je Ikea.

Kompanija Ikea otvara vrata robne kuće u koju je investirala 70 miliona evra sutra u 10 sati.

Prema protokolu, visoke zvanice će simboličnim sađenjem drveta obeležiti početak rada robne kuće Ikea "Beograd Istok".

Nakon toga predstavnicima medija obratiće se Vanoverbeke i Vučić, navedeno je u saopštenju.

Ikea, simbol kvalitetnog i jeftinog nameštaja i drugih artakala za kuću, najveći je svetski maloprodajni lanac za tu vrstu proizvoda. Ikea nudi celokupan asortiman od 9.500 proizvoda po cenama na nivou robnih kuća te kompanije u zemljama u okruženju. Odštampala je katalog na srpskom jeziku u više od milion primeraka.

Robna kuća ima 330 radnika, a Ikea u Srbiji ukupno zapošljava 416 ljudi, računajući i zaposlene u regionalnoj kancelariji ove kompanije za Jugoistočnu Evropu.

Objekat ima oko 35.000 metara kvadratnih, a parking može da primi 1.400 vozila.

Kupci će na raspolaganju imati restoran sa oko 500 mesta, bistro, prodavnicu švedske hrane, igraonicu za decu, kao i punjač za elektromobile.

Takođe, robna kuća ima ugrađene savremene tehnologije koje doprinose održivosti i ekonomskoj isplativosti rada objekta.

Ikea je izgradila i infrastrukturu oko robne kuće u vrednosti od skoro 10 miliona evra.

Robna kuća će biti otvorena svakog dana od 10 do 21 čas, dok je radno vreme restorana od 09:30 do 20 časova.

Kamen temeljac za izgradnju prve robne kuće kod Bubanj Potoka Ikea je položen u aprilu 2016. godine, pored auto-puta Beograd - Niš, u prisustvu tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića i generalnog direktora kompanije Ikea za Jugoistočnu Evropu Stefana Vanoverbeka
Pogledaj vesti o: IKEA Beograd

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić sa direktorima Ikee pred otvaranje robne kuće

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2017

Danas svečano otvaranje..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros sa direktorima Ikee, koja danas zvanično otvara svoju prvu filijalu u Srbiji...Vučić, ali i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, pre ulaska su se kratko zadržali u neformalnom razgovoru sa direktorima Ikee, nakon...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.