OGLASIO SE MINISTAR RUŽIĆ: Od ponedeljka će biti primenjen novi model nastave u osamnaest opština

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2021, 10:51

OGLASIO SE MINISTAR RUŽIĆ: Od ponedeljka će biti primenjen novi model nastave u osamnaest opština

Ružić je izrazio nadu da će se uz apele i mere Kriznog štaba u narednom periodu podići i nivo imunizacije.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da će od ponedeljka 27. septembra u 18 opština biti primenjen kombinovani model nastave, dok će se u četiri jedinice lokalne samouprave sprovoditi onlajn.

Po kombinovanom modelu se, inače, jedan dan uči u školi, a drugi od kuće.

- U odnosu na prethodnu nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gde smo imali 48 jedinica lokalne samouprave sa kombinovanim modelom nastave, sledeće nedelje će to biti daleko manji broj - rekao je Ružić novinarima u Beogradu.

Navodeći da 73 odsto od ukupnog broja škola u Srbiji kojih ima skoro 2.000 nema niti jednog odeljenja koje je prešlo na onlajn sistem, Ružić je ukazao da to govori da obrazovni sistem pokazuje izuzetnu rezistentnost, odnosno da vannastavno i nastavno osoblje, kao i učenici pokazuju visok stepen odgovornosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.