ODBOR ZA INVESTICIJE: Sredinom godine 12 miliona evra bespovratno od Evropske unije

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jan.2017, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODBOR ZA INVESTICIJE: Sredinom godine 12 miliona evra bespovratno od Evropske unije

Ministar finansija Dušan Vujović i Jadranka Joksimović predsedavali su danas sednicom Nacionalnog odbora za investicije

Ministar zadužen za evropske integracije i nacionalni koordinator IPA fondova i razvojne donatorske pomoći Jadranka Joksimović i ministar finansija Dušan Vujović predsedavali su sednicom Nacionalnog odbora za investicije, koji je uspostavljen radi razmatranja i pronalaženja optimalnih modela za finansiranje prioritetnih infrastrukturnih projekata. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Joksimović je naglasila potrebu da se sredstva dostupna kroz različite instrumente, pre svega Evropske unije, usklade sa nacionalnim budžetskim sredstvima kako bi se postigli maksimalni efekti ukupno raspoloživih sredstava, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vujović je konstatovao je da je neophodno napraviti realnu procenu prioriteta, kao i ukupnih efekata na budžet. Kako se navodi u saopštenju, na sednici su razmotreni projekti iz oblasti saobraćaja, energetike, životne sredine i poslovne infrastukture, čija se realizacija planira u što skorijem roku, uz kombinaciju bespovratnih sredstava, budžetskih i sredstava kredita - gde je to potrebno.

Neki od projekata su: izgradnja Intermodalnog terminala u Batajnici, modernizacija i rekonstrukcija pruge Niš - Dimitrovgrad, deonica na pruzi Niš - Preševo, izgradnja deonice dalekovoda Kragujevac - Kraljevo, izgradnja gasnog interkonektora sa Bugarskom i drugih.

Takođe, za pripremu dokumentacije za prioritetne projekte najavljeno je oko 12 miliona evra iz fondova Evropske unije, koji će biti dostupni sredinom godine.

Sastanku su prisustvovali i ministri Ana Brnabić, Aleksandar Antić i Goran Knežević, državni sekretari Miodrag Poledica, Stana Božović, Mirjana Chojbašić, Jelena Stojović i Mirjana Filipović i direktor Kancelarije za evropske integracije Ksenija Milenković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.