Srbija priprema investicije vredne 10,4 milijardi evra

Izvor: N1 televizija, 30.Jan.2017, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija priprema investicije vredne 10,4 milijardi evra

Ministar finansija Dušan Vujović i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović predsedavali su sednicom Nacionalnog odbora za investicije, na kojoj su razmotreni projekti planirani uskoro za realizaciju u kombinaciji bespovratnih sredstava, budžetskih sredstava i kredita.

Na sednici je istaknuto da vrednost identifikovanih projekata u oblastima saobraćaja, energetike, životne sredine i poslovne infrastukture iznosi 10,4 milijardi evra, saopštila je Vlada Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Neki od projekata su: izgradnja Intermodalnog terminala u Batajnici, modernizacija i rekonstrukcija pruge Niš – Dimitrovgrad, deonica na pruzi Niš – Preševo, izgradnja deonice dalekovoda Kragujevac – Kraljevo, izgradnja gasnog interkonektora sa Bugarskom.

Za pripremu dokumentacije za prioritetne projekte najavljeno je oko 12 miliona evra iz fondova Evropske unije, koji će biti dostupni sredinom godine, navodi se u saopštenju.

Jadranka Joksimović je naglasila potrebu da se sredstva dostupna kroz različite instrumente, pre svega EU, usklade sa nacionalnim budžetskim sredstvima, kako bi se postigli maksimalni efekti ukupno raspoloživih sredstava.

Vujović je konstatovao da je neophodno napraviti realnu procenu prioriteta, kao i ukupnih efekata na budžet.

Sastanku su prisustvovali i ministri privrede, državne uprave i energetike Goran Knežević, Ana Brnabić i Aleksandar Antić.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.