Nož u leđa Rusiji? Belorusija povećava tranzitnu taksu za naftu

Izvor: B92, 28.Jun.2019, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nož u leđa Rusiji? Belorusija povećava tranzitnu taksu za naftu

Minsk -- Belorusija je predložila povećanje tranzitne takse za rusku naftu za 21,7 odsto.

Iz Minska to objašnjavaju kao kompenzaciju za nedavnu veliku kontaminaciju naftovoda "Družba", prenela je beloruska državna novinska agencija Belta pozivajući se na izvore iz beloruskog operatera naftovoda.

Operater je saopštio da su isporuke nafte od aprila do juna smanjene za više od 4,7 miliona tona zbog zagađenja naftovoda "Družba", javlja ruska agencija agencija Tas.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Belorusija PODIŽE TRANZITNU TAKSU za rusku naftu

Izvor: Blic, 28.Jun.2019

Belorusija je predložila danas podizanje tranzitne takse za rusku naftu za 21,7 odsto, kao kompenzaciju za nedavnu veliku kontaminaciju naftovoda "Družba", prenela je beloruska državna novinska agencija Belta pozivajući se na izvore iz beloruskog operatera naftovoda.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.