Novosti: Koka-Kola zainteresovana i za Knaz Miloš

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Feb.2019, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosti: Koka-Kola zainteresovana i za Knaz Miloš

Direktor "Mojih brendova" Andrej Jovanović izjavio je da je kompanija Koka-Kola zainteresovana i za kupovinu "Knjaz Miloša", prenose današnje Večernje novosti.

U okviru "Mojih brendova", posluju kompanije Imlek i "Knjaz Miloš", kao i Bambi, koji je Koka-Kola HBC AG kupila za 260 miliona evra.

Za tu kupovinu čeka se odobrenje Komisije za zaštitu konkurencije.

List prenosi i da se u poslovnim krugovima priča da je kupovina "Knjaz Miloša" dogovorena. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

"Nije tačno da smo prodali 'Knjaz' Koka-Koli. Ako pitate da li su oni zainteresovani za kupovinu, mogu da kažem da jesu", kazao je Jovanović za Novosti.

U Komisiji za zaštitu konkurencije Novostima su rekli da Koka-Kola još nije podnela prijavu koncentracije radi sticanja kontrole nad "Knjaz Milošem".

Ukoliko dođe do ove akvizicije, Koka-Kola bi imala oko 40 odsto tržišnog udela, što je na granici monopola.

Kako prenosi list, u poslovnim krugovima se spekuliše da postoji opcija i da bi Koka-Kola, ukoliko ne prođe antimonopoliste, mogla da proda "Rosu" kompaniji Nestle.

Jovanović je rekao i da Imlek očekuje razvoj, jer će u narednom periodu dobiti najbolju fabriku u Evropi, što će, kako tvrdi, biti završeno u narednih godinu dana.

Nakon toga će, prema njegovim rečima, biti poznato da li će Imlek biti prepoznat od nekih multinacionalnih igrača.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koka-Kola kupuje i "Knjaz Miloš"?

Izvor: B92, 19.Feb.2019

Beograd -- Direktor "Mojih brendova" Andrej Jovanović izjavio je da je kompanija Koka–Kola zainteresovana i za kupovinu "Knjaz Miloša"..Za tu kupovinu čeka se odobrenje Komisije za zaštitu konkurencije...Kako "Večernje novosti" prenose, u poslovnim krugovima se priča da je kupovina "Knjaz Miloša"...

Nastavak na B92...

Coca-Cola zainteresovana i za Knjaz Miloš

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 19.Feb.2019

U okviru „Mojih brendova“, posluju kompanije Imlek i Knjaz Miloš, kao i Bambi koji bi uskoro trebalo da pređe u ruke Coca-Cola HBC AG...Coca-Cola je kupila Bambi od „Mojih brendova“ za 260 miliona evra, i čeka se još odobrenje Komisije za zaštitu konkurencije...List prenosi i da se u poslovnim...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.