Coca-Cola zainteresovana i za Knjaz Miloš

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 19.Feb.2019, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Coca-Cola zainteresovana i za Knjaz Miloš

U okviru „Mojih brendova“, posluju kompanije Imlek i Knjaz Miloš, kao i Bambi koji bi uskoro trebalo da pređe u ruke Coca-Cola HBC AG.

Coca-Cola je kupila Bambi od „Mojih brendova“ za 260 miliona evra, i čeka se još odobrenje Komisije za zaštitu konkurencije.

List prenosi i da se u poslovnim krugovima priča da je kupovina „Knjaza Miloša“ dogovorena.

Nije tačno da smo prodali ‘Knjaz’ Coca-Cola. Ako pitate da li su oni zainteresovani za >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << kupovinu, mogu da kažem da jesu. Ako je neko kao Coca-Cola dobar partner, onda postoji mogućnost„, kazao je Jovanović za Novosti.

Ukoliko dođe do ove akvizicije, Coca-Cola bi imala oko 40 odsto tržišnog udela, što je na granici monopola.

Kako prenosi list, u poslovnim krugovima se spekuliše da postoji opcija i da bi Coca-Cola, ukoliko ne prođe antimonopoliste, mogla da proda Rosu kompaniji Nestle.

Jovanović je rekao i da Imlek očekuje razvoj, jer će u narednih godinu dana dobiti najbolju fabriku u Evropi.

Nakon toga će, prema njegovim rečima, biti poznato da li će Imlek biti prepoznat od strane nekih multinacionalnih igrača.

Izvor: Novosti, Agencije

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

"Koka kola" zainteresovana i za "Knjaz Miloš"

Izvor: Radio 021, 19.Feb.2019

Direktor "Mojih brendova" Andrej Jovanović izjavio je da je kompanija "Koka kola" zainteresovana i za kupovinu "Knjaza Miloša", prenose Večernje novosti...U okviru "Mojih brendova", posluju kompanije "Imlek" i "Knjaz Miloš", kao i "Bambi" koji bi uskoro trebalo da pređe u ruke "Koka kole" HBC AG..."Koka...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.