Izvor: B92, 03.Feb.2022, 17:31

Nova platforma uskoro kreće s radom; "Iskustvo kakvog nije bilo na ovim prostorima"

Beograd -- Na danas održanoj godišnjoj konferenciji Delta holding bilo je reči o nizu velikih investicija.

Najinteresantnija od njih je e-commerce platforma Ananas koja će uskoro početi sa radom.

Reč je o investiciji koja će ukupno koštati oko 100 miliona evra, a plan je da do 2025. zaposli 900 ljudi, saopšteno je nakon konferencije. Veliko ulaganje u tehnologiju i logistiku, kao i sopstveni najmoderniji distributivni centar omogućiće Ananasu da kupcima pruži >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << superiornu isporuku, odnosno korisničko iskustvo kakvog nije bilo na ovim prostorima, tvrde u Delti.

Delta ulaže 100 miliona evra u onlajn trgovinu: "Ananas" cilja tržište bivše Jugoslavije

Osim toga, na imanjima Delta agrara planirano je podizanje specijalnih vetrenjača koje služe da sprečavaju smrzavanje voća usled prolećnih mrazeva. Antifrost vetrenjače proizvodi američka kompanija Orchard Rite, a Delta agrar će istovremeno biti zastupnik za njihove proizvode za područje Srbije. Biće to prvi put u celom regionu da se primenjuje ovakva tehnologija u zaštiti zasada, navodi se u saopštenju.

Delta Real Estate planira ulaganje od 45 miliona evra, od čega najveći deo za rekonstrukciju Sava centra.

U 2022. godini u planu je i izgradnja nove poslovne zgrade Delta auta, koja će objediniti salone automobilskih i brendova motocikala BMW, Mini, Honda i KTM.

U ovoj godini Delta će nastaviti i proširiti projekat Naše selo, akciju koju je kompanija pokrenula 2018. godine sa ciljem da pomogne opstanak srpskog sela, modernizacijom poljoprivredne proizvodnje i organizacijom društvenog života u ovim naseljima. Do sada je akcija obuhvatila zaječarska sela Dubočane i Mala Jasikova, a sada se projektu priključuje Bačko Novo Selo, u opštini Bač.

Saznajemo: Upravo su otvorili prvi ekspres objekat u Srbiji, u planu još jedan FOTO

Žiteljima ovog mesta biće ponuđena edukacija i kontinuirano savetovanje o tome kako treba da izgleda savremena i efikasna poljoprivreda. Dobiće priliku za beskamatne ili vrlo povoljne kredite kojima mogu da finansiraju svoju proizvodnju. Kroz projekat Naše selo dobiće i podršku u organizaciji javnih i kulturnih aktivnosti i drugih oblika društvenog života na selu, saopšteno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.