Nova kovanica od dva evra izlazi 24. januara

Izvor: B92, 20.Jan.2023, 20:50

Nova kovanica od dva evra izlazi 24. januara

Nova kovanica od dva evra sa motivom Elbfilharmonije izlazi 24. januara.

Bundesbank je objavila kako bi do 30 miliona takvih kovanica trebalo biti pušteno u opticaj.

Kovanje je u punom jeku u Hamburgu, a dizajnirao je umetnik Mihael Oto iz Rodenbaha.

"Elbfilharmonija nam je draga, i uskoro ćete moći plaćati sa njom", objavio je u sredu senator za finansije Hamburga Andreas Dresel (SPD) na svom Tviter nalogu.

Kovanice će se postupno puštati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u opticaj kao deo uobičajenih gotovinskih potreba banaka i trgovaca, te će se stoga pre ili kasnije sve kovanice pojaviti u platnom prometu, prenose Nezavisne novine.

Nove kovanice predstavljaju početak puštanja u promet serije kovanica "Bundeslender II", u kojoj se svake godine odaje počast jednoj saveznoj zemlji izdavanjem kovanice od dva evra sa prepoznatljivim simbolom.

Nova serija se posebno fokusira na kulturni identitet i regionalna obeležja pojedinih zemalja.Dizajnirao je umjetnik Mihael Oto iz Rodenbaha.

Elbfilharmonija je koncertna dvorana i kulturni spomenik u Hamburgu, i površinom od 120.000 kvadratnih metara jedna je od najvećih nemačkih koncertnih dvorana, te 54. najviša građevina u Nemačkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova kovanica od DVA EVRA izlazi 24. januara

Izvor: Blic, 20.Jan.2023

Nova kovanica od dva evra sa motivom Elbfilharmonije izlazi 24. januara, a Bundesbank je objavila kako bi do 30 miliona takvih kovanica trebalo biti pušteno u opticaj.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.