Njemačka kupuje udio u proizvođaču vojne opreme da spriječi strano preuzimanje

Izvor: Capital.ba, 16.Dec.2020, 16:26

Njemačka kupuje udio u proizvođaču vojne opreme da spriječi strano preuzimanje

BERLIN – Njemačka vlada odlučila je kupiti 25,1-postotni udio u proizvođaču vojne opreme Hensoldtu kako bi blokirala inostranog kupca. foto: europeaceo Hensoldt je nekada bio u sastavu evropskog vazdušmog koncerna Airbusa, a proizvodi kamere opremljene najsavremenijom tehnologijom, koje se ugrađuju u vojne avione Tornado, te radarske sisteme za Eurofightere i periskope za tenkove Leopard. Američka investicijska kompanija KKR kupila je Hensoldt 2016. i zadržala više od 60 odsto udjela >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << u kompaniji nakon uvrštenja njinih dionica u berzovnu kotaciju u septembru ove godine. U subotu Rojters je izvijestio da njemačka vlada namjerava od KKR-a kupiti udio u Hensoldtu za 464 milona evra. Cilj je tog poteza blokada inostranog kupca koji želi preuzeti kontrolu nad Hensoldtom, tvrde upućeni izvori za Rojters. (tportal.hr) Чланак Njemačka kupuje udio u proizvođaču vojne opreme da spriječi strano preuzimanje се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Nemačka kupuje udeo firme koja proizvodi vojnu opremu kako bi blokirala strano preuzimanje

Izvor: B92, 16.Dec.2020

Nemačka vlada odlučila je da kupi 25,1 odsto udela u proizvođaču vojne opreme Hensoldtu kako bi blokirala inostranog kupca, tvrde upućeni izvori...Hensoldt je nekada bio u sastavu evropskog vazduhoplovnog koncerna Erbasa, a proizvodi kamere opremljene najsavremenijom tehnologijom, koje se ugrađuju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.