Njemačka i Europska komisija razgovaraju o porezu solidarnosti zbog izbjeglica

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Okt.2015, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njemačka i Europska komisija razgovaraju o porezu solidarnosti zbog izbjeglica

BERLIN - Njemačka vlada i Europska komisija razgovaraju o uvođenju jedne vrste poreza europske solidarnosti koji bi pomogao pokriti troškove rekordnog priljeva tražitelja azila, izvijestile su u subotu njemačke novine.

Taj novac mogao bi se prikupiti kroz rast poreza na naftu ili povećanjem PDV-a, piše Sueddeutsche Zeitung ne navodeći svoj izvor.

Minhenski list navodi da bi se dodatna sredstva iz poreza solidarnosti iskoristila za pomoć zemljama članicama >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << EU-a kao što su Španjolska, Italija, Grčka i Bugarska, da osiguraju svoje granice kao i za poboljšanje životnih uvjeta u domovinama tražitelja azila kako bi se ohrabrilo njihove građane da ostanu tamo.

Ne navodi se koliko bi bilo to porezno opterećenje.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

EU uvodi »porez slolidarnosti«

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Okt.2015

BERLIN - Njemačka vlada i Evropska komisija razgovaraju o uvođenju jedne vrste poreza evropske solidarnosti koji bi pomogao pokriti troškove rekordnog priljeva tražilaca azila, javile su u subotu njemačke novine...Taj novac mogao bi se prikupiti kroz rast poreza na naftu ili povećanjem PDV-a, piše...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.