Niža otkupna cena suncokreta - jeftinije ulje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2009, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niža otkupna cena suncokreta - jeftinije ulje

BEOGRAD - Ovogodišnja niža cena otkupa suncokreta omogućiće da i ulje bude jeftinije, saopšteno je iz poslovnog sistema "Invej", u čijem sastavu rade uljare "Vital" i "Sunce".

Ove dve uljare nastavljaju otkup suncokreta od velikih zadruga sa kojima su potpisale ugovore, po akontnoj ceni od 16,30 dinara po kilogramu, dok će se konačna cena utvrditi već 1. oktobra, kada se završi i kasna žetva uljarica.

Direktor "Inveja" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Stanko Tomović izjavio je da su u potpunosti poštovani svi dogovori sa poljoprivrednicima.

"Invej" je svojim kooperantima prošle godine podelio besplatno seme suncokreta u vrednosti od oko dva miliona evra, zbog čega je zasejana maksimalna površina pod suncokretom.

"Pored toga, poštovano je i dato obećanje da se zadrugama prošle godine plaća 350 evra po toni, mada su konkurentske kuće otkupljivale suncokret po znatno nižim cenama", navedeno je u saopštenju.

Poslovni sistem "Invej", odnosno uljare iz sistema, konkurisale su za sistem javnog skladištenja suncokreta, a pančevačka firma "Ratar" ušla je u sistem skladišta žita, bez obaveze otkupa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pojeftinjuje ulje?

Izvor: EMportal, 18.Sep.2009

Ovogodišnja niža cena otkupa suncokreta omogućiće da i ulje bude jeftinije, saopštio Invej, u čijem sastavu rade uljare Vital i Sunce.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.