Nišlije dobijaju let do Nirnberga: Prvi avion Er Srbije poleteće s aerodroma Konstantin Veliki

Izvor: B92, 15.Jul.2019, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišlije dobijaju let do Nirnberga: Prvi avion Er Srbije poleteće s aerodroma Konstantin Veliki

Niš -- Sa aerodroma Konstantin Veliki večeras poleće prvi avion Er Srbije iz Niša na redovnoj liniji do Nirnberga.

Posle toga ovaj prevoznik iz Niša će leteti ka još 11 novih destinacija.

Pored Nirnberga, sa Aerodroma Konstantin Veliki putnici imaju priliku da lete i do – Frankfurta (Han), Hanovera, Fridrihshafena, Karslruea, Salcburga, Rima, Bolonje, Budimpešte, Geteborga, Ljubljane i Tivta.

Direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su nove linije značajne za privrednike, građane, razvoj Niša i ovog dela Srbije.

"Nadam se da će se sa uvođenjem novih linija povećati i broj turista u Nišu. Mi ćemo zajedno sa kompanijom Er Srbija da imamo zajedničku kampanju, tako da očekujemo da će se to odraziti na ukupan broj turista, naročito stranih i nadamo se da ćemo na taj način pospešiti turističku privredu grada", dodaje Parlić.

Dodaje da turisti ali i građani od danas imaju priliku da razgledaju Niš iz panoramskog autobusa.

"Svi zainteresovani imaju priliku da razgledaju kulturno-istorijske objekte kroz turu turističkim-panoramskim autobusom. Turisti će moći da čuju sve o istoriji Niša, ići će do Niške Banje, prolaziće pored Medijane, Ćele kule. Planirane su tri ture dnevno, a ulaznica je 400 dinara", navodi Parlić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.