Srbija

Ponedeljak, 15.07.2019.

09:40

Nišlije dobijaju let do Nirnberga: Prvi avion Er Srbije poleteće s aerodroma Konstantin Veliki

Sa aerodroma Konstantin Veliki večeras poleće prvi avion Er Srbije iz Niša na redovnoj liniji do Nirnberga.

Izvor: RTS

Nišlije dobijaju let do Nirnberga: Prvi avion Er Srbije poleteće s aerodroma Konstantin Veliki
FOTO: Epa, Ðroðe Saviæ

Posle toga ovaj prevoznik iz Niša će leteti ka još 11 novih destinacija.

Pored Nirnberga, sa Aerodroma Konstantin Veliki putnici imaju priliku da lete i do – Frankfurta (Han), Hanovera, Fridrihshafena, Karslruea, Salcburga, Rima, Bolonje, Budimpešte, Geteborga, Ljubljane i Tivta.

Direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić navodi da su nove linije značajne za privrednike, građane, razvoj Niša i ovog dela Srbije.

"Nadam se da će se sa uvođenjem novih linija povećati i broj turista u Nišu. Mi ćemo zajedno sa kompanijom Er Srbija da imamo zajedničku kampanju, tako da očekujemo da će se to odraziti na ukupan broj turista, naročito stranih i nadamo se da ćemo na taj način pospešiti turističku privredu grada", dodaje Parlić.

Dodaje da turisti ali i građani od danas imaju priliku da razgledaju Niš iz panoramskog autobusa.

"Svi zainteresovani imaju priliku da razgledaju kulturno-istorijske objekte kroz turu turističkim-panoramskim autobusom. Turisti će moći da čuju sve o istoriji Niša, ići će do Niške Banje, prolaziće pored Medijane, Ćele kule. Planirane su tri ture dnevno, a ulaznica je 400 dinara", navodi Parlić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

21 h

Podeli: