Nikolić se sastao s Kravčenkom

Izvor: B92, 04.Sep.2013, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić se sastao s Kravčenkom

Beograd -- Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa generalnim direktorom Naftne industrije Srbije Kirilom Kravčenkom.

Tokom susreta su razmotreni planovi za proširenje NIS-a u regionu, kao i budući projekte ove kompanije.

Kako se navodi u saopštenju pres službe predsednika Srbije, Nikolić i Kravčenko su, između ostalih, razmatrli izuzetno važne projekte izgradnje termoelektrane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snage 700 megavata i razrade nalazišta uglja u Kovinu - što se radi u saradnji sa kineskim partnerima, kao i projekat eksploatacije naftnih škriljaca u Aleksincu.

Istaknut je veliki značaj koji Naftna industrija Srbije ima za Srbiju, s obzirom na to da je samo u prvih sedam meseci ove godine, u budžet Republike Srbije na osnovu poreza, uplatila 64,1 milijardu dinara, što je za 40 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Predsednik Republike naglasio je da Srbija postaje plodno tlo za strane investicije, neophodne za revitalizaciju srpske privrede i upoznao generalnog direktora NIS-a sa konkretnim potezima koje će srpske vlasti sprovesti kako bi se poboljšao investicioni ambijent, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić i Kravčenko pretresali budućnost NIS-a

Izvor: Mondo, 04.Sep.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa generalnim direktorom Naftne industrije Srbije Kirilom Kravčenkom i..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.