Srbija

Sreda, 04.09.2013.

12:34

Nikolić se sastao s Kravčenkom

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa generalnim direktorom Naftne industrije Srbije Kirilom Kravčenkom.

Izvor: Tanjug

Default images

Tokom susreta su razmotreni planovi za proširenje NIS-a u regionu, kao i budući projekte ove kompanije.

Kako se navodi u saopštenju pres službe predsednika Srbije, Nikolić i Kravčenko su, između ostalih, razmatrli izuzetno važne projekte izgradnje termoelektrane snage 700 megavata i razrade nalazišta uglja u Kovinu - što se radi u saradnji sa kineskim partnerima, kao i projekat eksploatacije naftnih škriljaca u Aleksincu.

Istaknut je veliki značaj koji Naftna industrija Srbije ima za Srbiju, s obzirom na to da je samo u prvih sedam meseci ove godine, u budžet Republike Srbije na osnovu poreza, uplatila 64,1 milijardu dinara, što je za 40 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Predsednik Republike naglasio je da Srbija postaje plodno tlo za strane investicije, neophodne za revitalizaciju srpske privrede i upoznao generalnog direktora NIS-a sa konkretnim potezima koje će srpske vlasti sprovesti kako bi se poboljšao investicioni ambijent, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Region

Kupljen aerodrom: Evo ko je novi vlasnik

Mađarska državna kompanija Korvinus (Corvinus Zrt) i francuski koinvestitor Vansi (Vinci Airports) kupili su aerodrom Budimpešta od dosadašnjeg glavnog akcionara Avialijens (AviAlliance) i manjinskih akcionara, navodi se u saopštenju kompanije Avialljens.

7:18

7.6.2024.

1 d

Srbija

Nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 199 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 189 dinara.

10:11

7.6.2024.

1 d

Svet

Rusija potpisala: "Ovo je naša ruta godinu dana"

Ruska državna nuklearna agencija Rosatom je potpisala memorandum o razumevanju sa kineskom brodarskom kompanijom za uspostavljanje celogodišnje kontejnerske linije između dve zemlje preko arktičkog Severnog morskog puta (NSR).

8:12

7.6.2024.

1 d

Podeli: