Nijemci se izdašno opremaju za novogodišnji vatromet

Izvor: Capital.ba, 22.Nov.2023, 09:11

Nijemci se izdašno opremaju za novogodišnji vatromet

BERLIN – Do Novogodišnje noći ostalo je nešto više od mjesec dana, ali u Njemačkoj se već sada može naslutiti veliki vatromet, ukazuje zvanična statistika. FOTO: Pixabay Naime, prema spoljnotrgovinskim podacima, u Njemačku je u prvih devet mjeseci 2023. ušlo 24.400 tona vatrometa, petardi i drugih eksplozivnih sredstava, skoro četiri puta više nego prošle godine. Oko 95 odsto tog materijala uvezeno je iz Kine. Količina uvezene pirotehnike ipak nije dobacila do 29.800 tona iz predpandemijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << 2019. Što se izvoza tiče, 4.900 tona petardi i raketa je znatno više od 2.700 iz prošle i 2.000 iz 2019. Najveći kupac je Holadnija, sa udjelom od 73 odsto u izvozu pirotehnike proizvedene u Njemačkoj. Kupovina pirotehnike je u Njemačkoj otvorena pred Novu godinu, a aktiviranje petardi, vatrometa i sličnog je dozvoljeno u dijelu Novogodišnje noći. DPA Чланак Nijemci se izdašno opremaju za novogodišnji vatromet се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

BiH se „naoružava“ pirotehnikom, uvoz ruši rekorde

Izvor: Capital.ba, 22.Nov.2023

BANJALUKA – Do nove godine ostalo je manje od 40 dana, a prodavnice pirotehnike uveliko obnavljaju svoje zalihe. Podaci Uprave za indirektno oporezivanje BiH pokazuju da je za deset mjeseci ove godine vrijednost uvoza preko tri miliona maraka, što govori da će ponuda biti velika, a da praznični...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.