Niče novi grad u BG -  kvadrat kažu 500 EUR

Izvor: B92, 15.Avg.2017, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niče novi "grad" u BG - kvadrat kažu 500 EUR

Beograd -- "Tesla grad" će početi da se gradi do kraja ove godine, a cena kvadrata neće prelaziti 500 evra, saopšteno je iz Udruženja industrijalaca i preduzetnika Srbije.

Predviđeno je da ovaj projekat bude realizovan na Makiškom polju, a kako se navodi, prikupljanje neophodne dokumentacije i dozvola od gradskih i republičkih vlasti je pri kraju.

Koordinator za građevinski sektor UIPS-a Velimir Ćerimović rekao je da je predviđeno da se gradi oko 100.000 kvadrata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stambeno-poslovnog prostora godišnje, da je završetak svoh radova planiran za 2030, a da će na izgradnji dva miliona kvadrata stambeno-poslovnog prostora biti angažovano oko 43.000 radnika.

Takođe, u sadržajima koje će "Tesla grad" pružati stanarima biće posla za oko 18.000 ljudi, naveo je Ćerimović.

Inače, saobraćaj unutar naselja obavljao bi se metroom na električni pogon podignutim iznad zemlje, dok bi "Tesla grad" bio povezan sa centrom Beograda novim bulevarom i metroom, koji bi povezao Makiško polje i Mirijevo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Do kraja godine temelji "Tesla grada", kvadrat do 500 evra

Izvor: N1 televizija, 15.Avg.2017

Izgradnja stambeno-poslovnog prostora "Tesla grad" na Makiškom polju u Beogradu počeće do kraja ove godine, najavio je konzorcijum privatnih građevinskih kompanija koji su osnovali Udruženje industrijalaca i preduzetnika Srbije i BK kompanija...Predviđena je izgradnja oko dva miliona kvadrata prostora,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.