Nemci grade novi pogon u Gospođincima, posao za 300 radnika

Izvor: Vesti-online.com, 22.Mar.2018, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci grade novi pogon u Gospođincima, posao za 300 radnika

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović položio je u Gospođincima u opštini Žabalj kamen temeljac za izgradnju novog pogona za preradu povrća nemačke kompanije "Mamminger conserven"u vrednosti 2,5 miliona evra, a čijom će izgradnjom biti obezbeđen posao za 300 radnika.

Prvi čovek pokrajinske administracije podsetio je da je od početka marta u pokrajini otvoren i "Continental" u Novom Sadu, da je položen kamen temeljac za izgradnju fabrike "Essex Europe" u Zrenjaninu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i da se izgradnjom ove fabrike pokazuje, kako je rekao, da su sada Nemačka i Srbija najpoznatiji tim.

- Važan tim smo i ovde u Vojvodini. Za desetak dana najavljeno je  otvaranja dve nove fabrike u Subotici Vojvodina se polako razvija u svim njenim krajevima pođednaako, sto je za nas najvažnija vest - rekao je on.

Po oceni ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića upravo  projekti  poput ovog predstavljaju dokaz  da Srbija ima nameru da promeni neke tokove poljoprivrede i da ne prodaje robu kao jeftinu i kvalitetnu sirovinu.

Kako je objasnio, ako ne prodajemo primarni proizvod  i ne otvorimo nova tržišta imaćemo sve više robe i tako ćemo spuštati cenu sami sebi. Ovakva fabrika će nam pružiti mogućnost   veće potražnje i podići cenu samog proizvoda, što će za  državu predstavljati dodatu vrednost".

Osnovna delatnost "Mamminger conserven"  je  prerada krastavaca koji otkupljuje od više od 200 kooperanata u pokrajini i južnoj Srbiji. Godišnje otkupe oko 15 hiljada tona, a jedna trećina će se prerađivati u novoizgrađenoj fabrici u Gospođincima.

Otvaranju fabrike prisustvovali su i direktor kompanije "Mamminger Conserven-Srbija" Oliver Ugrinaj, vlasnik te kompanije Franc Amer, ambasador Nemačke Aksel Ditman i predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.