Nemci grade fabriku u Gospođincima, posao za 300 radnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2018, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci grade fabriku u Gospođincima, posao za 300 radnika

Polaganjem kamena temeljca danas je u Gospođincima, u opštini Žabalj, započela izgradnja novog pogona za preradu povrća nemačke kompanije "Mamminger conserven", u vrednosti 2,5 miliona evra, čime će se steći uslovi za zapošljavanje oko 300 radnika.

Podsećajući da je od početka marta u pokrajini otvoren "Continental" u Novom Sadu, i položen kamen temeljac za izgradnju fabrike "Essex Europe" u Zrenjaninu, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da će i sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izgradnjom ove fabrike u Gospođincima, na taj način u pokrajini biti obezbeđena nova radna mesta.

"Samo nove fabrike i nova radna mesta, u svim sredinama obezbediće ravnomeran razvoj i motivisati ljude da ostanu u svojim lokalnim sredinama, i da ne razmišljaju o odlasku iz njih. I to je cilj kojem je Pokrajinska vlada na čijem sam čelu u potpunosti posvećena," rekao je predsednik Mirović i najavio otvaranje dve nove fabrike u Subotici.

Osnovna delatnost ove nemačke kompanije je prerada krastavaca koje otkupljuje od više od 200 kooperanata u pokrajini i južnoj Srbiji.

Godišnje otkupe oko 15.000 tona krastavaca. Jedna trećina prerađivaće se u novoizgrađenoj fabrici u Gospođincima, naselju koje je poznato po povrtarskoj proizvodnji.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović zahvalio se na poslovnoj odluci nemačke kompanije koja je odlučila da investira u Srbiji i AP Vojvodini.

O značaju ove nemačke investicije govorili su i Oliver Ugrinaj, direktor kompanije "Mamminger Conserven- Srbija", Franc Amer, vlasnik komanije "Mamminger Conserven", Aksel Ditman, ambasador SR Nemačke i Čedomir Božić, predsednik opštine Žabalj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gospođinci: Počela izgradnja fabrike za preradu povrća

Izvor: Radio 021, 22.Mar.2018

Polaganjem kamena temeljca danas je u Gospođincima počela izgradnja novog pogona za preradu povrća nemačke kompanije "Mamminger conserven"...U ovom pogonu trebalo bi da bude zaposleno 300 radnika...Osnovna delatnost ove nemačke kompanije je prerada krastavaca koje otkupljuje od više od 200 kooperanata...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.