Izvor: RTS, 11.Feb.2022, 15:12

Nedovoljno uglja za sve termoblokove, biće potreban dodatni uvoz struje

Trenutni nivo dovoza uglja ne omogućava angažovanje svih termoblokova, a očekuje se da će i u narednom periodu biti potrebno obezbediti dodatne količine struje iz uvoza, konstatovano je na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima.
Na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, predstavljeni su izveštaji o radu preduzeća u elektroenergetskom sektoru, planovi za naredni period >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i analiza proizvodnje i distribucije električne energije, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Kako je rečeno iz "Elektroprivrede Srbije", trenutni nivo dovoza uglja ne omogućava angažovanje svih termoblokova, a očekuje se da će i u narednom periodu biti potrebno obezbediti dodatne količine električne energije iz uvoza.
Na sednici je razgovarano i o zalihama i transportu dodatnih količina mazuta, kao i o projekcijama za mart, kada je reč o dovozu uglja i proizvodnji električne energije u termoelektranama, te potrebi za detaljnijom analizom scenarija za drugi kvartal ove godine, za kada se očekuju redovni remonti  u ugljarskom sektoru.
Kako je rečeno iz EDS-a, distributivni sistem je stabilan, a manji prekidi nastaju usled planiranih radova. Prenosni sistem takođe funkcioniše bez većih problema.
Razgovarano je i o stanju u gasnom sektoru u Srbiji i konstatovano da je tržište stabilno, jer se snabdeva iz dva pravca, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ministarstvo energetike: Potreban nam je dodatni uvoz struje

Izvor: Radio 021, 11.Feb.2022

Trenutni nivo dovoza uglja ne omogućava angažovanje svih termoblokova, a očekuje se da će i u narednom periodu biti potrebno obezbediti dodatne količine struje iz uvoza.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.