Nastavak ulaganja u niški aerodrom, više od 320.000 putnika

Izvor: N1 televizija, 28.Feb.2018, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak ulaganja u niški aerodrom, više od 320.000 putnika

Ministarka gradevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će Vlada Srbije i Grad Niš nastaviti da ulažu u niški aerodrom "Konstantin Veliki", jer on treba da bude, kako je naglasila, altetnativa beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" i za postojeće i nove rute.

"Država, i grad Niš kao vlasnik aerodroma, učinili su mnogo u prethodnih nekoliko godina da se niški aerodrom razvija i da danas može da se pohvali sa više od 320.000 putnika", izjavila >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je Mihajlovićeva nakon sastanka sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i direktorom aerodroma "Konstantin Veliki" Vladicom Đurđanovićem, sa kojima je razgovarala o dosadašnjem radu niškog aerodroma i planovima za budućnost.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović zahvalio je Mihajlovićevoj na dosadašnjoj podršci, istakavši značaj daljeg ulaganja u razvoj niškog aerodroma, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja.

"Aerodrom 'Konstantin Veliki' treba da bude u punom kapacitetu alterantivni aerodrom 'Nikoli Tesli' i to smo danas dogovorili. U interesu države i grada Niša, a pre svega građana Srbije, jeste još bolja koordinacija sa resornim ministarstvom, beogradskim aerodromom i kompanijom 'Er Srbija'", rekao je Bulatović.

Sastanku su prisustvovali i direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov, direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević, kao i izvršni direktor "Er Srbije" Branislav Malović.

"Nikola Tesla" najbrže rastući aerodrom u regionu

Prošle godine beogradski aerodrom "Nikola Tesla" kao najbrže rastući aerodrom u regionu, ostvario je bruto dobit od 3,26 milijardi dinara, što je za 74,93 miliona dinara više nego godinu pre, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović.

Kako je istakla, u 2017. finansijski rezultat aerodroma bio je veći za 6,67 odsto nego 2016. godine, rekla je Mihajlović.

"Ono što je takođe važno jeste da Srbija iskoristi svoj tranzitni položaj, čime će ovaj aerodrom i u budućnosti beležiti još bolje rezultate", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je podsetila da su prošle godine kroz aerodrom "Nikola Tesla" prošlo 5,34 miliona putnika, što je povećanje od devet odsto u odnosu na 2016. godinu. Kako je dodala, prevoz robe i pošte u 2017. bio je veći za oko 40 odsto nego godinu pre.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.