Napolitano podnio ostavku

Izvor: Capital.ba, 14.Jan.2015, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napolitano podnio ostavku

RIM, Italijanski predsjednik Đorđo Napolitano podnio je danas ostavku na funkciju koju obavlja od 2006. godine. Napolitano /89/ je podnio ostavku u trenutku kada je Italija dovršila predaju rotirajućeg predsjedavanja Evropskom unijom. Italijanski predsjednik je u novogodišnjem obraćanju Italijanima najavio da će uskoro podnijeti ostavku na položaj šefa države i rekao da je to njegova lična odluka, povezana sa tim što >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << je dostigao „doba koje donosi ograničenja i teškoće“ u ispunjavanju važnih i odgovornih obaveza. On je prvi predsjednik u istoriji Italije koji je ponovo izabran na istu funkciju, a takođe je prvi komunista koji je obavljao ovu dužnost. Prema italijanskom zakonu, poslije zvaničnog objavljivanja ostavke, parlament treba da se sastane u roku od dvije sedmice radi izbora novog predsjednika.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Đorđo Napolitano podneo ostavku

Izvor: Blic, 14.Jan.2015

Italijanski predsednik Đorđo Napolitano (89), podneo je ostavku na funkciju koju obavlja od 2006. godine i jutros u 10.35 časova šef države je potpisao dokument o povlačenju sa funkcije zbog starosti..On je ostavku podneo u trenutku kad je Italija dovršila predaju rotirajućeg predsedavanja Evropskom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.