Napadi sa De Gola na džihadiste u Iraku i Siriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2015, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadi sa "De Gola" na džihadiste u Iraku i Siriji

Francuska je danas izvela prve napade na položaje Islamske države u Iraku i Siriji avionima sa nosača "Šarl de Gol", koji se nalazi u istočnom delu Mediterana, saopštilo je francusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da su prvo bombardovani položaji Islamske države u Iraku, a posle nekoliko časova i u Siriji.

"Misiju su izvela dva aviona vazduhoplovnih snaga 'miraž 2000'", kaže se u saopštenju ministarstva i dodaje da su im se istovremeno pridružila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i četiri aviona "rafael".

Ministarstvo je dodalo da su avioni gađali Raku, sirijski grad koji džihdisti smatraju svojom prestonicom.

Prema navodima francuskih medija, očekuje se da borbena misija "Šarl de Gola" potraje najmanje četiri meseca, sa mogućnošću da bude produžena.

Na nosaču se nalazi nekoliko desetina različitih borbenih aviona, a posadu čiji oko 1.900 mornara, pilota i mehaničara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nosač aviona "Šarl de Gol" u prvoj misiji

Izvor: Mondo, 23.Nov.2015

Francuski nosač aviona "Šarl de Gol" danas je počeo svoju prvu borbenu misiju protiv ekstremističke Islamske države...Foto: AP Photo/Claude paris..Borbeni avioni koji su poleteli sa francuskog nosača aviona bombardovali su ciljeve Islamske države u Siriji i Iraku, javljaju svetske agencije... Prema...

Nastavak na Mondo...

"Šarl de Gol" u prvoj borbenoj misiji protiv ID

Izvor: B92, 23.Nov.2015

Francuski nosač aviona “Šarl de Gol“ počeo je svoju prvu borbenu misiju protiv Islamske države u Siriji i Iraku, prenosi “Sputnjik“...Francuski mediji prenose da se očekuje da mislija “Šarl de Gola“ traje najmanje četiri meseca a moguće je da dođe do produženja...Na nosaču se nalazi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.