Najniža inflacija za skoro tri godine

Izvor: Capital.ba, 10.Feb.2024, 14:59

Najniža inflacija za skoro tri godine

BUDIMPEŠTA – Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u januaru pala na 3,8 odsto sa decembarskih 5,5 odsto, objavio je Centralni zavod za statistiku Mađarske KSH. FOTO: Pixabay Inflacija u Mađarskoj je sada najniža od marta 2021. godine. Cijene hrane su porasle za 3,6 odsto međugodišnje, usporivši sa decembarskih 4,8 odsto, kao i cijene alkoholnih pića i duvana, porastavši u januaru za 8,1 odsto naspram 10,3 odsto u decembru. U sektoru usluga je takođe zabilježeno usporavanje rasta >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << cijena na godišnjem nivou, na 10,4 odsto sa decembarskih 12,4 odsto, navodi se na sajtu KSH. Godišnja stopa bazne inflacije u Mađarskoj je pala na 6,1 odsto sa decembrskih 7,6 odsto. Na mjesečnom nivou su cijene porasle za 0,7 odsto u odnosu na decembar, ali odjeća i obuća su pojeftinili za 2,1 odsto.B92/Tanjug Чланак Najniža inflacija za skoro tri godine се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ECB vjerovatno smanjuje kamatne stope ove godine

Izvor: Capital.ba, 11.Feb.2024, 09:10

BRISEL – Evropska centralna banka će vjerovatno sniziti kamatne stope 2024. godine, nakon što se tempo rasta cijena smanji na dva odsto do sljedeće godine, rekao je guverner Banke Francuske Fransoa Vijeroj de Gajo (Francois Villeroy de Galhau). FOTO: Pixabay „Vjerovatno ćemo smanjiti stope...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.