Najmanji u moćnoj šestorci, otkrili najveće u istoriji

Izvor: B92, 02.Apr.2018, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanji u moćnoj šestorci, otkrili najveće u istoriji

Dubai -- Kraljevina Bahrein otkrila je najveće naftno i gasno polje u istoriji te male države u Zalivu.

Nije data informacija o veličini novog polja nafte i gasa, niti o mogućem datumu početka proizvodnje.

Međutim, zvanična agencija BNA je citirala vlasti koje procenjuju količine na "mnogo puta" veće od poznatih rezervi Bahreina.

Postojeće naftno polje u Bahreinu je samo jedno, kao jedinstven depozit sa rezervama od samo nekoliko stotina miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << barela sirove nafte.

Bahrein je najmanji proizvođač nafte i gasa među šest zemalja članica Saveta za saradnju u Zalivu (GCC), koji obuhvata i Saudijsku Arabiju, Ujedinjene Arapske Emirate, Kuvajt, Oman i Katar.

Naftno polje u Bahreinu je prvo otkriveno u Zalivu i daje oko 50.000 barela dnevno, kao i 28,3 miliona kubnih metara gasa dnevno.

Malo kraljevstvo, čijih 80 odsto prihoda potiče od nafte, ispumpava dodatnih 150.000 barela na dan iz naftnog polja "Abu Safa" koje deli sa svojim velikim susedom, Saudijskom Arabijom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.