Na vratima džamije ostavljeni svinjski nos i iznutrica

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Dec.2014, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na vratima džamije ostavljeni svinjski nos i iznutrica

BEČ - Na vratima džamije Kocatepe u austrijskoj prijestolnici Beču, koja djeluje pri Islamskoj zajednici Turaka u Austriji, postavljeni su svinjski nos i iznutrica, javlja Anadolu Agency (AA).

Vjernici koji su krenuli na sabah-namaz u džamiju su na vratima pronašli dijelove svinje. Imam džamije Kocatepe Bajram Karar kazao je za AA da su vjernici svinjske organe pronašli obješene na džamijska vrata te da su o tome obavijestili policiju.

Predsjednik džamijskog odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Iasin Sertgul kazao je da napad nisu mogle izvesti normalne osobe.

"Ovo je jako loše ponašanje", poručio je Sertgul.

Predsjednik Islamske zajednice Turaka u Austriji Fatih Karadas nakon nemilog događaja je došao u džamiju. Osudio je napad kazavši da napad nije samo napad na muslimane nego na čovječanstvo. Karadas je poručio da će zadržati nepristrasan stav kao muslimani.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.